Mannen i glasskön ser ut som om han har checkat ut. Han orkar inte vara närvarande och jag förstår honom när jag ser hur barn och det som verkar vara bonusbarn, har kidnappat hela stämningen. Tre högtalarlägen på mobilerna samtidigt och klättrandes på varandra. Hur många gånger har han försökt prata med dem om detta förut?

Han längtar bort!

Kvinnan är så fruktansvärt trött på att handla mat och tillaga den för en partner och barn som tar henne och allt arbetet för givet.

Hon längtar bort!

Vi vill göra det så bra och givande för andra som möjligt. Vi vill att de unga ska få ett rikt sommarlov. Och i allt detta har vi våra egna behov av lugn och ro. Så många behovskollisioner!

En man berättar: ”det var inte det här kaoset som jag anmälde mig till då jag mötte henne. Kvinnan i mitt liv!”

Du beställde inte konflikter, utan samtal, respektfull kommunikation, vila i tvåsamhet, förundran över hur härligt ni har det och skratt.

Det är precis det här som stressar sönder våra relationer: vi möter någon, blir förälskade och kärlek utvecklas. Men sedan kommer allt det andra: ett hem, barn, kanske hennes/hans barn från ett tidigare förhållande, planering, föräldrar som blir äldre, någons f.d. partner som gör allt för att göra det så svårt för möjligt etc.

Och så ser vi hur ”enastående” andra har det på Instagram. Dessa bilder som visar godbitarna! Det är lätt att ”beskära” verkligheten och lägga på ett skönt filter.

Om vi inte ska kvävas av känslorna över att det är för mycket, så behöver ni tid för er själva. Jag vet; det låter slitet, men så är det. En stund i den emotionella oasen tillsammans med henne/honom. Och för dig själv!

När känner ni er som mest harmoniska tillsammans? Vad gör ni då? När har du det som bäst?

Hur önskar du att ditt barn ska vara bland andra? Prata med henne/honom om vilka egenskaper som du uppskattar och respekterar i människor. Vad värderingar är för något.

När rätt ålder: lär dem att laga mat. Sitta och lyssna på naturen. Prata om kraften i att kunna känna tacksamhet.

Skapa utrymme för din tid varje dag. Och er. Jag vet att det är fruktansvärt svårt för vissa av er och att utmaningarna känns övermäktiga.

Jag vet också att kaos kan vara beroendeframkallande eftersom lugn gör att vi tänker efter och känner mer än vad vi kanske orkar med för stunden. Allt det bästa till dig min bloggvän!

Så släpper du taget om ditt ex och går vidare – webinar torsdagen den 30/7 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach