”Jag faller alltid för fel sorts män.”

”Varför drar jag till mig kvinnor som inte är bra för mig?”

”Jag kan inte rå för vem jag attraheras utav.”

Lämna inte förnuftet hemma! Gå inte enbart på magkänslan eftersom den kan förföra dig till att följa instinkter som inte vill dig det bästa.

Attraktionsinstinkter är själviska och är enbart ute efter att tillfredsställa sig själva. De resonerar inte långsiktigt eller frågar sig: ”vad är bäst för X?”

Inom så många områden i livet är kunskap avgörande. Vid t.e.x. en nödsituation går du inte på känslan, utan vad instruktionerna på hjärtstartaren säger.

När det gäller attraktion och relationer är vi oftast helt utelämnade åt känslor. Känslor räcker oftast inte för att fatta de bästa besluten.

Värderingar och psykologisk självbevarelsedrift måste få ingå i ekvationen. Några värderingar när det gäller ett förhållande kan vara: tillit, ärlighet och kommunikation.

Om personen som du dejtar eller är tillsammans med inte är tillitsfull, är det din skyldighet gentemot dig själv att gå. Förhandlar du ständigt med detta inom dig, kommer du att bli sårad om och om igen.

Lär känna och låt dina värderingar få sjunka ner djupt inom dig, så att du inte dribblas bort av vackra ord, sexuell spänning och allt annat som lusten använder för att rättfärdiga sig själv.

Om tillit är viktigt för dig i en relation, så lämna den icke tillitsfulla personen även om det gör ont på kort sikt. Det är just sådana handlingar som gör att du kan börja lita på din egen person.

Visa delar av våra känsloliv försöker ständigt bedra våra djupare sanningar, eftersom lusten i stunden är starkare än någonting annat.

Rädsla för att förbli evig singel och inte få känna kärlek, är ett annat inslag som starkt påverkar våra beteenden. När vi reagerar utifrån rädsla ligger det nära till hands att ”nöja sig”. Och hoppas, hoppas och hoppas.

Du ska inte nöja sig med halvfabrikat. Ditt liv ska innehålla äkta ”råvaror”! Kärlek, inte drama!

Inledd ett intimt och förtroligt förhållande med dina värderingar, så att du kan skilja original från plagiat.

Vad är avgörande för dig i en relation? Vad skapar trygghet och lycka inom dig? Vad är det från om med nu slutförhandlat med?

Börja lita på dig själv då du dejtar & i valet av en partner – webinar tisdagen den 16/8 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach