Mannen har bestämt sig för att jobba med sig själv för att inte upprepa tidigare relationsmisstag. Han vill lära av det som varit (en mogen attityd).

Jag:

”Varför älskar du henne?”

Han:

”Därför att hon tar fram det bästa i mig bara genom sitt sätt att vara. Min vilja att kämpa för henne/oss är enormt stark. Det är inte ens en kamp, utan något som bara kommer av sig själv. När vi ser varandra känns det som om allting är möjligt! Sällskapet och närvaron inspirerar! Blir någon jag inte trodde fanns. Hon känner på samma sätt.”

Jag:

”Finns det någonting som kan hota det här vackra som du beskriver?”

Han:

”Ja, om jag slutar att ta hand om mig själv och utvecklas. Om jag börjar ta henne och vår kärlek för givet. Om jag använder henne för mina behovs skull, istället för någon jag väljer varje dag. Vi väljer!”

Ja, vi väljer att älska. Handlingarna och öppenheten som gör att vi känner de mjuka vindarna av lugn, nyfikenhet, längtan, mål, drömmar, hemma…

Är det inte bara romantiska och orealistiska fantasier jag målar upp här?

Om vi tror eller är övertygade om att relationer och kärlek är någonting som förr eller senare seglar in i den gråtrötta vardagsdimman, kommer vår attityd att leda oss dit. Välj därför en kärlek som bär med sig ett lätt framtidsbagage (inte nödvändigtvis ett lätt dåtidsbagage). Som även står kvar vid emotionella jordbävningar och tryck utifrån.

När gamla negativa ekon gör sig hörda, påminn dig själv om att tro, åsikter, attityder, automatiska livsinställningar etc. designar verkligheter.

Skall vi avstå från att ge av hela oss själva bara för att vi är övertygade om att relationer är någonting svårt eller omöjligt? Eller ha modet att våga igen? Och igen…

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Behöver du prata med någon? Kontakta mig på michael@separation.se