friEn påminnelse min bloggvän:

Att bli lämnad av någon vi älskar är bland det värsta som finns. Den vi valt att leva med, lägga all energi och drömmar på, beslutar sig för att inte vilja dela sin tid och kärlek med oss. Det kan få även den starkaste på knä.

Det är inte konstigt att ett oändligt antal filmer, musik, teater och böcker genom historien handlar just om brustna relationer. Det ligger djupt inom oss. Hur många tårar har inte fälts i kärlekens namn?

Vem har inte känt den avklädda maktlösheten då en annan person fattar ett beslut som ändrar riktingen på vår framtid?

VI MÄNNISKOR VILL TILL VARJE PRIS UNDVIKA MAKTLÖSHET.

När den värsta sorgen, tomheten och frustrationen lagt sig finns det faktiskt några bra saker att ta fasta på. Jag vet: det tar tid, ibland lång tid innan vi kan känna något positivt över huvudtaget, eftersom intellekt och hjärta bor i olika hus.

”Den rätta lämnar inte när det är svårt.” Smaka på orden: ”den rätta lämnar inte när det är svårt.” Det kan ta tid innan det sjunker in. Vi vill ju så gärna. Hela vårt väsen skriker efter att den andra skall inse misstaget, ångra sig och komma tillbaka.

DEN VILKORADE KÄRLEKEN LÄMNAR ALLTID FÖRR ELLER SENARE, MEN INTE DEN VILKORSLÖSA.

Det finns faktiskt några saker som är bra med att bli lämnad/dumpad:

– Det blir tydligt vilken person som inte är den rätta för oss.

– Vägen rensas så att den som är bäst för oss kan kliva in i vårt liv.

– Kriser kan få oss att växa som människor. Det är ingen gammal klyscha utan faktiskt något som många ser när de fått perspektiv i backspegeln.

Vad säger du min bloggvän: vad kan det finnas för gott i att bli lämnad av någon?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare