Hur ofta har vi inte svikit oss själva av olika anledningar? Hur många gånger har vi inte lovat oss själva någonting nytt och bättre, men så kom bortförklaringarna, bekvämligheten, rädslan, ”glömskan” och den destruktiva automatiken som fällde oss? Igen!

Tänk om vi behandlade andra såsom vi behandlar oss själva? Vilken partner, vän eller förälder skulle vi då vara? Ofta skulle vi framstå som hänsynslösa tyranner.

Kvinnan berättar: ”jag ser med förakt på mig själv då jag står i provhytten! Hur ser min kropp ut egentligen? Vem vill ha en sån som mig?”

Mannen: ”när jag häller upp det där glaset, vet jag att det är fel! Varför kan jag inte bara sluta att gå i nästan alla mina manliga släktingars fotspår? Varför tillåter jag alkoholen att vara giftet i mitt liv?”

En del i processen att börja respektera sig själv och bryta destruktiva mönster, är att börja tänka i banor som: ”om det jag nu säger och gör, var en scen ur mitt barns liv, eller någon annan älskad person, skulle jag då göra det som jag nu är på väg att göra? Skulle jag vilja att hon/han utsätta sig själv för det som jag dagligen utsätter mig själv för?”

Sett ur det perspektivet, skulle säkerligen de flesta av oss inte slå ner på kvinnan framför spegeln. Mannen skulle inte servera sig själv det nerbrytande.

Hur kan vi bli vännen till oss själva? Hur kan vi börja se på oss själva och skaffa vanor, som vi hade velat att den vi älskar levde efter?

Hur är du mot en kvinna eller man som du respekterar och vill allt gott i världen? Finns det någonting i dig själv som du behöver göra upp med idag? Om det finns destruktiva krafter som verkar inom dig, vad för slags vanor behöver du ersätta dem med? Idag!

Uppnå dina drömmar och mål genom mental/emotionell träning – webinar idag den 17/1 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Behöver du någon att prata med? Kontakta mig på 0761 81 48 88 eller michael@separation.se så har du en telefonkonsultation inom 24 timmar.

Michael Larsen – relationacoach