separation.se

Pratade med en person som berättade att hon/han kände sig som ett andrahandsval i sitt förhållande. När jag lyssnade kom jag att tänka på att det var exakt så mina tankar gick en gång – andrahandsval. Det var inte helt medvetet då, utan en lite skvalpande känsla av att vara otillräcklig och utbytbar.

Det är få saker som är så destruktiva för självförtroendet som att leva med någon som har dig som ett alternativ tills något ”bättre” kommer i deras väg. Om jag vetat och känt det jag gör idag, hade valet inte varit svårt.

En relation som inte gör att du känner dig Speciell, älskad och som toppen på berget, är ingenting att stanna kvar i. Det är lätt för mig att skriva här bakom datorn eller hur? Jag vet ju inte hur du har det. Nej, det vet jag inte, men att stanna kvar med någon som inte är hundraprocentig närvarande leder garanterat nedför. I slutet av vägen väntar den utsålda självkänslan med öppna armar.

VILL DU VERKLIGEN VARA UTFYLLNADSMATERIAL I VÄNTAN PÅ NÅGONTING BÄTTRE?

”Kanske inser hon/han en dag hur mycket jag betyder för henne/honom. Ger jag bara det lite tid så… Det här är bättre än ensamhet. Tänk om jag inte kan träffa någon annan?” Vad gör det med oss att gå omkring med detta?

Den egna ensamheten är ett bättre alternativ till ensamheten vi känner i en annans sällskap.

Hur VILL DU må på djupet i en relation?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare