Du kan vara säker på att den kommer att provocera dig, sparka undan fötterna, konfrontera dig med lögnerna som du har intalat dig själv, förvirra, trycka på de ömma punkterna och sopa bort allt som du tog för sanning. Dina ideologier och spirituella sanningar kommer den att bränna i elden. Du kommer att förbanna och svära åt den för allt som den utsätter dig för.

Men det är inte dig den vill åt, utan karikatyrerna, den patologiska romantiseringen, ytligheten och spillrorna i din personlighet som den vill förtära. Ja, den är en förstörare! Den vill slå sönder de falska bilderna som du bär runt på. Rationaliseringarna och den förvrängda bindningen som du har till sex. Den vet att vem som helst kan röra vid din kropp och de trasiga delarna av ditt psyke. Den vet att du kommer att släppa in de destruktiva personerna i ditt liv, därför att det bekanta ligger nära att falla för.

Du kommer att låta de hypnotiska lögnerna tala till dig och du kommer att tro på vartenda ord. Du kommer att under veckor, månader och kanske t.o.m. år tillåta dig att gå rakt in i det som kommer att trötta ut din själ.

Den manipulative kommer att tala till dig då du ligger i fosterställning på köksgolvet, rädd och panikslagen för att inte överleva ekonomiskt: ”låt mig omfamna dig! Jag fixar det! Jag ska ta hand om dig! Du behöver mig!”

Den narcissistiska personligheten kommer in i ditt livsrum likt en ängel; och du tror på vartenda ord. Men kärleken kommer att finnas där och chocka dig till uppvaknande när du inte lyssnar. N-personen har sitt vapen: oxytocinbägaren som han/hon vill att du ska tömma, så att du fastnar i den emotionella spindelväven.

Men kärleken kommer att visa sig och du kommer att möta dess budbärare genom en blogg, ett citat, personalen på ett kafé, en läkare/sjuksköterska på en akutvårdavdelning, en föreläsning, i en dröm…

Kärleken kommer att ”hota” dina destruktiva personlighetsdrag så att du kan börja leva utifrån din fulla värdighet. Din kropp kommer inte längre att tillåta härskaren och manipulatören att få tillträde till ditt innersta och heliga rum. Läkandet av din själs sår stänger dörrarna för obehöriga; och du blir väktaren av ditt hjärta.

Därför blir du den du blir tillsammans med en narcissist och så lämnar du -. webinar tisdagen den 31 juli klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach