Den är inte enbart ljus, hopp, passion, trygghet, vilande tvåsamhet, drömmar och en myriad av sköna känslor. Kärleken sparkar även in dörrar till dunkla och instängda rum!

Den tar pulsen på var vi har blivit sårade och låsningar i våra själar. Den går fram med en murbräcka och välter psykologiska murar. Den för krig mot motståndsrörelsen i vårt inre som av olika anledningar har förskansat sig med sin ”sanning”.

Kärleken vill alltid oss väl, men inte alltid genom en skönsjungande kyrkokör. Den vill ha vår sårbarhet! Den låter sig inte tämjas med intellektuella manualer och coachingklyschor.

Ibland kommer den i skepnader som vi tror eller är säkra på är vårt livs kärlek. Men istället vill den få oss att se skillnad på illusion och sanning. Ofta skrapar den oss diskret på axeln, för att ibland så skrika med sin starkaste stämma: ”du är på fel väg! Detta är plagiat!”

Och när vi inte lyssnar på varningarna ”hämnas” kärleken genom att ge oss omtentor. Nytt försök för att inte göra vår egen person till en karikatyr och kärlekstiggare: ”snälla älska mig! Jag gör vad som helst!”

Kärleken vill inte att du skadar dig själv genom att enbart gå på attraktion och kortvariga känslor (snabba emotionella kolhydrater som förbrukas inom minuter), utan vill att du avvänder hela cerebrum.

Dina klarsynta tankar (som ibland smärtar)!

Den (kärleken) vill att du slänger cynism, misstänksamhet, avstängdhet, naivitet, och kanske det svåraste av allt: rädsla; in i elden.

I dess äkta form; får den oss att le och skratta. Drömma om framtiden. Förundras och överraskas.

Den kommer en dag att få oss ner på knä och sörja, eftersom vi alla en dag, på ett fysiskt plan kommer att dö. Vad som väntar sen är säsong X. Och fram till dess har du och jag nåden att få finnas en dag som denna, även om vi i perioder önskar att det inte vore så fruktansvärt tungt.

Låt inte de torra kardborrarna som kastades av den som inte vet hur kärlek uttrycks, få sitta kvar på dig. Plocka bort dem en efter en, så att du kan njuta av teet, kaffet och magnolians skönhet.

Högkänslig (HSP) utan att förlora sig själv i känslorna – webinar den 29/4 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach