Huset förfaller om det inte repareras och renoveras emellanåt. Växterna vissnar och dör utan vatten och näring. Din kropp sjunker ihop, och du drabbas förr eller senare av alla möjliga sjukdomar om du inte tränar och inte äter hälsosamt.

Försummelse är lika med nedbrytning. 

Även våra relationer lyder under denna naturlag.

Försummelse är icke förlåtande!

Höga doser av negativitet gör relationen ”insulinresistent”, vilket utgör livsfara för kärleken. Ointresse för partnerns drömmar, längtan, intressen, emotionella och fysiska behov, är tungmetallerna som förgiftar relationskroppen.

Samhörighet skapas genom lyhördhet, vilja till förståelse, ödmjukhet inför varandras olikheter och att med blicken kommunicera när partnern kommer in i rummet: ”jag ser dig min älskade!”

Kärleken förlåter inte när mobilen ständigt får mer uppmärksamhet än din partner. Kärleken förlåter inte när vi uttalar förminskande och kränkande meningar.

Tvåsamheten behöver emotionellt syre för att relationskroppen ska leva! Spontanitet, generositet genom ord och handling är ”vitaminerna” och ”mineralerna ”. Dessa livsviktiga beståndsdelar.

Tar du henne eller honom för givet så är relationen död och begraven inom fyra år. Eller så har du en zombie vid din sida.

Trygghet och kärlek skapas genom små och stora handlingar i vardagen. Lyhördhet är handling. Att jobba med sig själv är handling. Att kommunicera respektfullt och entusiastiskt är handling. Självrannsakan är handling.

”Bryt fixeringen kring personen som är skadlig för dig” – webinar ikväll söndag klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationsterapeut