En man berättar: ”jag kan inte släppa taget om henne! Hon var mitt allt! Hon vill inte ha mig i sitt liv och ändå fortsätter jag att hoppas.”

En kvinna berättar: ”han behandlade mig som om jag vore ett andrahandsval. Han försummade och respekterade mig inte. Och ändå saknar jag honom och är fast besluten om att få ett förlåt och en förklaring från honom. Vad är det för fel på mig?”

När vi har tänkt samma tankar om och om igen. När vi har berättat för familj och vänner ett hundratal gånger om vad vi tänker, känner och hur vi har behandlats, blir den psykologiska muskulaturen kring just den personen väldigt vältränad. Uppmärksamhet ger näring!

Hoppet om återförening eller det djupa behovet av förklaringar, kan uppta så mycket av vår tanke och känsloenergi att vi blir fixerade.

Fixeringar kan vara oerhört svåra att bryta, men lösningar går ofta att hitta genom att se liknelser i naturen. Om du inte ger näring, vatten och solljus till växten, kommer den till slut att dö. Nu är det sällan vi vill att växter ska dö; om det inte är ogräs.

Ditt emotionella ogräs utplånas förr eller senare om du drar undan näringstillförseln. Du behöver använda dig av ersättningsmetoden: rikta tankar och handlingar mot någonting annat. Det kommer med största sannolikhet att inledningsvis skapa en stor abstinens.

Avslut behöver ske inom dig; inte från en yttre källa (personen i fråga). Insikten om att den som har valt att inte ha dig i sitt liv, inte är ditt livs kärlek.

Den som skadar dig är någon som du behöver skydda dig själv ifrån. Självbevarelsedrift är allt!

Jag vet att det känns svår, kanske t.o.m. omöjligt, men det är nödvändigt.

”Bryt fixeringen kring personen som är skadlig för dig” – webinar 23/6. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationsterapeut