Vem har inte ställt sig den frågan någon gång? Jag vet att många brottas med frågeställningen gällande hur och var vi kan möta rätt partner.

Att träffa någon är relativt enkelt, men att träffa personen där ”hemma” får ett helt nytt innehåll är någonting annat. Känslan av att allt är möjligt i en annan människas sällskap.

Vi behöver istället för att söka alla svar utanför oss själva fråga:

  • Hur kan jag börja behandla mig själv på bästa sätt?
  • Hur stort är mitt självvärde?
  • Vad har jag att ge?
  • Ger vanorna mig ett bättre eller sämre självförtroende?

När negativa upprepningar om vilka vi är tillåts ta över hela scenen: ”jag är: ful, tjock, outbildad, ointelligent, gammal, patetisk, dålig hållning…”(tänk om du talade så till ett barn?) Och så säger vi det ständigt till det inre barnet!

Våra självkränkande ”sanningar” om vilka vi är har blivit delar av en identitet.

När vi kan se den egna spegelbilden och säga: ”Med dessa tankar och ord härskar jag över mig själv! Detta är sättet på vilket jag behandlarpersonen jag.

– KAN vi också börja släppa taget (vi kan endast frigöra det vi identifierat) och möjligheten till att se något mer än den förkrympta karikatyren av du ges plats.

Vill vi verkligen leva ett liv där vi är våra egna mobbare?

Tänk om det bakom den blöta grå yllefilten finns storhet? Tänk om vi är mer än tårarna, desperationen och ensamheten kl 03.22?

När vi är rätt partner åt oss själva, blir vi oundvikligen magneter som drar till sig självrespekterande och kärleksfulla själar.

Du är mer än…

Tankar min bloggvän?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Behöver du prata  med någon? Kontakta michael@separation.se