listen

 

 

 

 

 

 

 

 

Har ett par förslag på uttalanden vi kan bära med oss i medvetandet. Sådant som ger makt på insidan och gör att kraft inte spills i onödan. Världen är proppfull med saker att reta sig på och bli upprörd över. Proppfull! Det sägs att vi skall spara på energi för miljöns skull men vad sägs om att också spara på vår egen energi – för miljön på insidan?

Att säga till oss själva i tankarna:

”MÄNNISKOR ÄR SOM DE ÄR – ALLA TÄNKER OCH KÄNNER INTE SOM JAG.” Vi kan önska att kollegor, en partner, familj och vänner var mer kompatibla med vår utblick över världen. Att de bättre kunde förstå mitt eget synsätt, men återigen – de är som de är och den enda vi förändra är JAG (visst har du hört det många gånger?) Ändå så lätt att förbise.

”JAG LYSSNAR MER ÄN PRATAR.” I stunder blir jag ivrig och måste då bara få ur mig åsikten som bubblar på insidan, men idag är dagen då jag lyssnar utan att avbryta. Det finns en frihet och trygghet att kunna vila i tystnaden. Att avstå uttrycket och tycka det är ok som det är.

”JAG GÖR MIG FRI FRÅN ANDRAS ÅSIKTER OM MIG.” Vad du än säger eller inte säger, hur du rör dig, din klädsel – ja, hela din persona sprider sig som ringar på vattnet i sociala sammanhang. Det finns ALLTID någon som kommer att tycka något. Du kan förminska dig själv för att passa in i fikarummet eller forcera för att dölja osäkerhet, men vad sägs om att ta till sig de här raderna?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare