”Jag mår egentligen väldigt bra som singel. Livet som helhet är fantastiskt bra, men jag känner pressen att möta en man. Min familj och vänner ger hintar i all välmening, men det stressar eftersom jag redan bär på en längtan. Har jag för höga förväntningar och krav på hur en partner ska vara? Borde jag inte bara nöja mig med det vanliga?”

Människor som har börjat reflektera kring relationer, kärlek, mening och som letar efter eller har hittat ett syfte i livet, har enligt min erfarenhet inte alls lika lätt att möta en partner, då de söker efter en djupare samhörighet. Inte bara någon! Urvalet smalnar av rejält!

Kvinnorna och männen som ser igenom social fernissa, bilderna på Instagram och de ”fantastiska” aktiviteterna i olika bloggar, vet att det inte är sanningen de ser, utan fragment av någons liv. Illusioner genomskådas!

Du som har börjat hitta rötterna i din egen person, som både vill kunna förundras, skratta, kommunicera om mer än det som sker på ytan, nöjer dig inte med enbart fysisk attraktion, då du vet att utan det där speciella i personligheten bleknar allt. Du vill ha själ!

Det är påsk och jag vet att många av er kan uppleva det som trist eller t.o.m. väldig smärtsamt att vara singlar eller tvåsamhetsensamma (avsaknad av ett vi i en relation) under storhelger då laddningen kring det lyckliga och lyckade livet är stark. Det är mänskligt att vilja leva så stort vi bara kan.

Det du ser av andras liv är inte hela sanningen, kanske inte ens sanningen överhuvudtaget. Jämför dig inte (även om inte alltid så lätt).

Du måste inte vara i en relation för att leva bra. Jag vet att hungern efter kärlek kan vara enormt stark, men den låter sig inte fångas av osund anpassning, desperation eller tiggande.

Det är några av mysterierna i tillvaron som inte går att fånga i ett Exceldokument: kemin tillsammans med någon, attraktion, känslan av att ha kommit hem i samtalet med en kvinna eller man, det självklara, avslappnade och innerliga.

Vi behöver skapa det så bra det bara går för oss själva med förutsättningarna som vi har till hands, hålla våra grundvärderingar nära och inse att kärleken kan finna oss på de mest märkliga sätt.

Försök inte fånga den…utan se till att vara en person som är så nära din kärna som det bara går.

Vad innebär ”kärna” för dig?

Jag önskar dig en fin påsk min bloggvän!

På söndag håller jag webinariet: del 2 ”Att ha barn tillsammans med en narcissist”. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach