Hon berättar om alla negativa egenskaper hos sin f.d. och hur illa han har behandlat henne sedan det tog slut. Hur han träffade en annan kvinna samtidigt som de var tillsammans, att han aldrig hjälpte till hemma och var ointresserad av att röra vid hennes kropp. Och samtidigt vill hon ha tillbaka honom!

Det är inte svårt att se skillnaden mellan psykologisk fixering (för att använda ett annat ord i detta sammanhang: besatthet) och kärlek. Hon tror säkert på att hon älskar honom, men ju mer jag lyssnar desto tydligare blir det att den genuina omtanken dog för flera år sedan. Hon är sårad och har tagit samma vändor om och om igen i tankarna. Känslomässiga motorvägar har byggts i sinnet och det finns ingen annan adress inmatad än just denna: mannen som träffade en annan!

Jag ser hennes ilska, men framförallt det bakomliggande sorgen som hon inte verkar vilja kännas vid. I alla fall inte offentligt. Berättelsen om honom och alla hans dåliga sidor har uttalats tusentals gånger. Hon är säker på att om han bara inser sitt misstag och kommer tillbaka, blir allt bra. ”En dag ska han vakna!”

Det handlar, som du redan har förstått, inte om honom utan henne: den djupa, djupa ivern efter upprättelse. I en svepande magisk rörelse skulle allt som hon har tvingats älta under alla dessa månader, plötsligt ges mening. Lidandet skulle förångas och bytas ut mot lycka. Det är vad hon är övertygad om!

Egot försöker ständigt förföra oss med sina sköna ”sanningar”!

”Koden” som enligt henne skulle befria dem båda är att han inser hur fel han har betett sig.

Hon är sedan barnsben hårt tränad i att inte ge upp. Kämpa tills det värker i hela kroppen! Varenda muskelfiber ska lida! Kvinnan är OS-mästare i råstark vilja! Men hon har ingen aning om hur man ger upp! Hur befriande det kan kännas att överlämna sig till: ”jag kan inte ständigt styra över andra. Människor måste inte hålla ihop till varje pris. Emotionell smärta är inte det självklara tecknet på kärlek.”

Gamla ”dokument” kan behöva slängas så att nya rader kan ta form.

Finns det någonting som du behöver släppa taget om? Vad?

Behöver du/ni prata med någon? Parkonsultationer eller enskilda samtal. Möte eller telefonkonsultation. Du ni har en tid inom 24 timmar. Kontakta mig via 0761 81 48 88 eller mail michael@separation.se