De ser ut att trivas (vilket är en underdrift) i varandras sällskap, paret i hotell-loungen. Leenden, viskningar i varandras öron, skratt och strykningar över kinder. Scenen skulle kunna vara hämtad ur en romantisk film. Vackert! Cynikern skulle kunna säga att det ser trevligt ut med denna ”nyförälskelse” – som kommer att lägga sig, och då glömmer de varandra.

Placera dem femton år i framtiden på samma ställe; avstånd, trötthet, tystnad…eller ögonkontakt, viskningar, leenden, några kyssar…Det handlar om hur vi är mot varandra under resans gång!

Kvävs kärleken av vardagen, eller kommer ni ihåg de till synes små handlingarna?

Beröring, frågor och kommentarer som lyfter, ord som gör att ni känner er respekterade och älskade. Hågkomsten om att tiden och vad du fyller den med är ytterst dyrbar.

Det livsavgörande i att se till att ladda de egna och varandras batterier. Upphöra (om ni gör det) med att analysera och sätta etiketter på varandra. Bete er på ett sätt som om ni höll på att lära känna varandra (respektfull inför integritetsgränserna) – inte skulle du himla otåligt med ögonen, eller säga någonting sårande under era första dejter? Kom ihåg att se på varandra och vara lika varma som under de första månaderna tillsammans.

Var inte enbart bra på de praktiska åtagandenas arena, utan även i den fysiska beröringens sköna sfär. Kyss varandra även då ni känt varandra i flera år. Det här livet är inte för alltid, och du vet inte hur länge till som du kommer att få ha ynnesten att få kyssa henne eller honom.

Våra kroppar kommer en dag att se sin solnedgång: vad spelar det då för roll vem som ”vinner” argumentationerna och debatterna? Det viktigaste är inte att ha rätt, utan att få varandra att känna sig respekterade och älskade.

Du påverkar neurokemin i en annan människa genom sättet på vilket du för dig.

Sluta aldrig att ta hand om dig själv så att du har någonting att ge. Sluta aldrig med att se på varandra som om det var den första eller sista gången. Tiden är till låns. Ta på och prata med varandra på ett sätt som förundrar. En hand som stryker över en nacke kan vara mirakelgörande.

Förverkliga sitt sanna jag – webinar den 18/11 klockan 20.00. Du är varmt välkommen!

Behöver du prata med någon? Kontakta mig på 0761814888 eller maila michael@separation.se

Michael Larsen – relationscoach