självbild

Blir du orättvist anklagad, ifrågasatt, smutskastad och nedvärderad? Jag ber dig att toucha pausknappen och ta ett par djupa andetag: När människor passerar gränsen för ditt personliga rödljus sker det antingen för att ditt rödljus lyser alldeles för svagt, eller för att de helt enkelt inte bryr sig om att stanna.

Oavsett vad så finns det något du kan göra: Om ditt rödljus är för tunt, behöver du få det att signalera tydligare. Det gör du genom att visa att du värderar dig själv. Självrespekt är gränsdragande. Ditt kroppsspråk och högt burna huvud är ett starkt vapen mot överträdelser.

De som kör på och ignorerar gränserna skall du så långt det bara går ha så lite med att gör i ditt liv. Sopsortera.

Alla människor med översittarmentalitet vill få du ur balans genom att anklaga, ge skuldkänslor och vingklippa ditt självförtroende. Ibland kommer det ut lite finslipat: ”ta det inte personligt, men…” Det som kommer efter ”men” skall du vara extra uppmärksam på, eftersom det oftast är här manipulationsförsöken kommer.

TÄNK PÅ ATT ANDRAS FÖRSÖK TILL ATT FÖRMINSKA DIG, INTE SÄGER ETT DUGG OM VEM DU ÄR, UTAN VEM DE ÄR.

Det bästa sättet att inte dras in i andras känsloavfall är att du jobbar med att lära känna dig själv och komma ihåg att stjärnstoff flyter i dina blodkärl. Du är made in universe!

IMG_4398

Michael Larsen – livscoach