känslor

Mannen berättar för mig: ”hon är flirtig och söker konstant uppmärksamhet från andra män. Inte på ett uppenbart, utan subtilt sätt. Aldrig varit svartsjuk förut… Känner mig splittrad och vet inte vad jag skall göra. Jag älskar henne men fixar inte gränslöshet!”

Jag frågar: ”hur är det med kärleken till dig själv? Dina kärnvärden? Varför låter du dig utsättas för detta? Hur tydlig har du varit med vad du ser och känner?”

Känslor, tankar, beteenden etc. – allting är späckat med energi. Kvinnan i det här fallet, verkar ha en energi som likt vatten flyter runt. Mannens kraft stryps p.g.a. av oro. Han älskar och är därför rädd för att förlora henne. Han vet att någonting inte stämmer och söker alla möjliga förklaringar till att försöka förstå. Kampen mot den egna intuitionen tröttar ut. Förälskelsen vill förstå. Ibland för mycket. Hans inre GPS (djupare värderingar) har kommit ur synk.

Var går våra gränser? Vad är ok och inte? Hur förhandlingsvilliga skall vi vara p.g.a. känslorna? Vad är balans?

Säger till honom:

”om du låter attraktionen styra fullt ut kommer två krig att pågå: känslorna för henne som en vacker, attraktiv och varm person. Liksom oro och svartsjuka. Konstanta strider kommer att utkämpas i din hjärna. Om hon inte ser eller vill se bekräftelsemönstret, kan du antingen stanna kvar, vilket troligen gör dig grå. Eller agerar så att elden i dina ögon tänds igen. Din självrespekt, värderingar och kärlek till dig själv måste gå före allt.”

Funderingar min bloggvän?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare