kärlek och relationer

”Jag vill vara tillsammans med någon som är pålitlig, trygg, kärleksfull, spontan, generös, känslomässigt tillgänglig, stabil, passionerad, omtänksam gentemot mig och andra. En som jag kan vara mig själv med…”

Det är lätt att vilja ha. Inget fel i det, men vi lever också i ett samhälle där vi anser oss vara ”värda” en hel massa saker, som i sin tur gör det att lätt glömma: ”hur är jag som person? Vilken slags partner är jag? Vad ger jag?

Det kan ligga nära till hands att projicera ut drömmarna på andra att förverkliga i vårt namn. Vänd på resonemanget: hur kan jag bli den jag söker i en annan? Hur kan jag ge till mig själv så att det blir energi över till andra?

Frågor:

Ger du trygghet? Fixar du middagen till partnern när hon eller han kommer hem efter en slitsamt lång arbetsdag? Förväntar du dig restaurangbesök och presenter när det egna sinnet är ”ekonomiskt”? Söker du en som lyssnar och förstår? Hur ser den egna närvaron ut? Ger du tillit och emotionell närhet så att det sexuella kommer naturligt?

När vi verkligen lever raderna på partnerönskelistan blir vi till kap på riktigt.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare