Mycket av våra attityder kommer från sådant vi upplevt i våra liv. Vi är uppbyggda kring ett oändligt antal minnen, vilket är både på gott och ont. Våra erfarenheter, särskilt de som handlar om relationer kan föra oss in på olika spår, där vi antingen blir rikare som människor, eller generaliserande och cyniska och därmed utarmade.

Oavsett vad vi har för upplevelser från förr, är det avgörande att gå in i nya relationer med så lite emotionellt skadat bagage som möjligt. Bitterhet och misstänksamhet har inte plats in en frisk relation.

Våra förväntningar på oss själva och andra skapar verkligheter, så var noga med vilken inställning du har. Tillåt inte den negativa och självuppfyllande profetian att få stå där runt hörnet och välkomna dig med öppna armar.

Varje nytt människomöte har med sig potentialerna för att vi skall kunna verka på ett nytt sätt. Vi kan inte göra oss av med vår historia, men vad vi kan göra, är att vara uppmärksamma på vad vi låter den göra med oss. Lita på att kärleksfulla relationer i grunden är läkande.

Michael Larsen – livscoachwe