relationer

”Jag vill vara tillsammans med någon som är pålitlig, trygg, kärleksfull, spontan, generös, känslomässigt tillgänglig, stabil, passionerad, omtänksam gentemot mig och andra, en som jag kan vara mig själv med…”

Det här är utdrag från vad olika personer önskar av en partner och vad de längtar efter i ett förhållande. Slående hur många som söker liknande egenskaper.

Det är lätt att önska, men också att försköna den egna personen (liksom att förminska). Vi lever i ett samhälle där vi anser oss vara ”värda” en hel massa saker, vilket ur många aspekter också är sant, MEN när önskelistorna är långa och ”cause I´m worh it” filosofin tar plats är det lätt att missa: ”hur är JAG som person? Hur uppfattas jag som partner?

Det ligger nära till hands att projicera ut drömmarna på andra att förverkliga i vårt namn. Men låt oss vända på resonemanget: hur kan jag bli till det som jag söker i en partner?

Fråga:

Är du en som GER trygghet? Är du den som fixar middagen till partnern när hon eller han kommer hem sent efter en slitsamt lång arbetsdag? Förväntar du dig restaurangbesök och en present emellanåt när det egna sinnet är ”ekonomiskt”? Söker du en som lyssnar, men är DU en god lyssnare?

Så här tror jag att det är: när vi väcker till liv och LEVER det som står på ”partnerönskelistan” blir vi till kap på riktigt.

Michael Larsen – livscoach och mental tränare