Pappa

 

 

 

 

 

 

Pappa

 

Jag tycker att det finns något uppfriskande i det arabiska uttrycket: ”Gud skrattar när vi gör upp planer.” Frågan poppar automatisk upp i huvudet – betyder det att vi inte skall sätta upp mål, känna pulsen i drömmarna och kämpa? Att livet i slutändan ändå bara är ett enda stort ironiskt skämt där vi förr eller senare kraschlandar?

Samtidigt säger Napoleon Hills citat: “whatever the mind can conceive and believe, it can achieve” någonting viktigt till mig.

Första tanken är att det råder fullständig motsättning mellan de två uttrycken.

Så här tänker jag: vi är människor, vilket i min värld betyder att drömmar och längtan är en del av vår DNA. Om vi fattades förmågan att fantisera, se bättre förutsättningar bakom bergslandskapen och inte hade en oslagbar vilja, skulle vi leva exakt som de förhistoriska människorna. Om vi ens hade existerat.

Det jag tror ”Gud skrattar…” försöker tala om för oss är att inte hålla för hårt fast – så krampaktigt att vi missar glädjen och kärleken. Den tvångsmässiga jakten på ”det goda livet” kan göra oss sorgsna och uppgivna. Vi jämför oss med andras status och tänker: ”hon/han är i världens bästa förhållande och här sitter jag som singel. Ahoo! Grannarnas uterum är hundra gånger flashigare än vårt. För att inte tala om deras nya bil.” Hypnotiseras inte av slöjorna. Jämför dig aldrig med andra: du har ingen aning om vad de släpar runt med på insidan.

Det är ok att inte ha alla tillbehören. Börja fråga dig själv vad som ger anledning till att känna tacksamhet eftersom det har en positiv magnetisk dragningskraft.

Min tacksamhet en dag som denna är löprundan som väntar om en liten stund, fikat med en god vän och middagen ute med döttrarna på lördag (Pappas hjärta slår för er).

Värme till dig min bloggvän.

Michael Larsen – livscoach och mental tränare