IMG_4342

Vi har en konstant ström av tankar som passerar medvetandet och som filtreras och skapar kroppsliga och känslomässiga reaktioner. Man skulle kunna säga att vi är likt vatten som rinner genom ett kaffefilter. Frågan är om kaffet är lagom doserat, färskmalet eller om det legat och blivit sunket i några dagar? Resultatet som kommer ut i kannan kan minst sagt variera i smak.

VI KAN FAKTISKT FÖRÄNDRA OCH FÖRBÄTTRA VÅRA LIV GENOM ATT FÖRÄNDRA DET VI RIKTAR UPPMÄRKSAMHETEN PÅ. Det låter så självklart och ändå glömmer vi ständigt. Det finns inget lättare än att trampa runt i historien.

Intrycken vi samlar på: människorna vi umgås med, tankarna vi tänker, hur vi pratar med andra, sättet på vilket vi tillagar maten, filmerna vi ser, musiken vi lyssnar på… Allt generar känslor och reaktioner, vilket färgar vår syn på världen. Vi blir till det vi tar in och handlingarna som utförs. Ekvationen är komplex och allt hänger ihop. De små tingen som vi gör på omedveten automatik har enorm inverkan.

En avslutande fråga: Finns det något i det förgångna (och i så fall vad) som du behöver du släppa taget om för att kunna leva lyckligare och helare? Inte sällan behöver vi släppa taget flera gånger om innan polletten faller ned.

Michael Larsen – livscoach och mental tränare