Strax efter andra världskriget öppnade min pappa tillsammans med familjen i Danmark sin första kokosnöt någonsin. Före kriget fanns dessa, liksom många andra varor inte att köpa i Europa. När kokosnöten var delad och uppäten såg pappa till att rensa och polera skalet. Vad han inte visste inte då som 13-åring var att han just inlett en karriär som framgångsrik möbeldesigner. (Vi har kvar kokosnöten).

Jag är så oerhört tacksam över att min pappa fortfarande finns i den här världen med sin kärlek och visdom. Jag vet inte om han är medveten om det nu eller om han tänkte på det tidigare, men många av hans handlingar och inställning till livet, kommer att leva kvar långt efter det att han inte längre är här.

Det som jag vill förmedla: lev ett liv så att berättelsen om dig är värdefull att lyssna till i framtiden. Sagorna som du läser för ditt barn kommer att leva vidare inom henne/honom. Vänskapsbanden som du väver, arbetet du utför, bilderna du tar, vänlighet och inspiration som skänker hopp, kreativitet som förbättrar och/eller förskönar livet för någon, liv du räddar…

Det som du gör idag har potentialen att lämna oförglömliga spår efter sig.

En man sparar varje månad under femtio år en mindre summa pengar, som gör att hans dotter idag kan leva ett gott liv tillsammans med sin dotter.

En mamma visar genom sitt sätt att leva sina barn att en parrelation ska vara kärleksfull och innehålla respekt. Hon skiljer sig från mannen som kränker henne.

Lev som om du har någonting värdefullt att lämna efter dig. Oavsett hur smått det till synes än verkar vara! Värdet i våra handlingar kan visa sig långt senare.

Livet efter narcissisten & att läka såren – webinar onsdagen den 29/9 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach