Om hon bara svarade på hans meddelande så skulle lyckan vara gjord. Bara ett livstecken och ett dopaminrus i hjärnan skulle befria honom från tystandens ångestgrepp.

Innan han träffade henne för ett halvår sedan var livet inrutat och välordnat, men också tomt. Mötet med henne skänkte liv och spontanitet. Men det innebar även emotionella berg och dalbanor som ofta skapade förvirring. Men den sexuella återföreningen efter dagar av ensamhet kändes extaslik. Utomkroppsliga upplevelser som gav färger åt det han upplevde som en andefattig vardag. Mannen hade blivit beroende av henne och hon utgjorde en färgsprakande skyddsbarriär mot det grå.

Utan sällskapet var han likt en zombie som enbart existerade i ingenmanslandet mellan levande och död. Därför var han beredd att gå långt för att få kontakt: ett besvarat meddelande hade varit ”hjärtstartatren.”

Men kvinnan hade bestämt sig: de rätta känslorna fanns inte där och förhållandet avslutades. Mannen kunde (eller ville inte) släppa taget, eftersom hans fysiska/emotionella system övertygats om att hon var den ende. Självförtroendet tog stryk av att ständigt ge av sig själv till den som inte gav tillbaka, och desperation tog vid. Han föraktade sig själv för sitt beteende, men driften vann konstant striderna över förnuftet som sa: ”lägg ner! Sluta med att ta kontakt!”

Det var först när en god vän sa ifrån: ”om du inte tar tag i dig själv och slutar med ditt stalkingbeteende så kommer jag att avsluta vår vänskap. Jag vill inte se dig krypa runt i smutsen efter någon som inte vill vara med dig. Vakna min vän!!”

Det ryckte till i mannen och han insåg att han måste koppla loss trådarna av missbruk. Genom att helt avstå från vidare kontakt med exet började neurokemin i hans hjärna komma i balans. Den disciplinerade omtanken om den egna personen räddade honom från besattheten. Vännens ord chockade honom till att hitta GPS: en som kunde skilja mellan hälsosamt och destruktivt. Arbetet med att läka själens sår blev början på livsviktig hälsoresa.

Att ha barn tillsammans med en narcissist – webinar torsdagen den 5/9 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Behöver du någon att prata med? Kontakta mig på 0761 81 48 88 (sms) eller maila michael@separation.se

Michael Larsen – relationscoach