Han var upp över öronen förälskad i en kvinna som han bara trodde existerade i drömmarna. Vacker på så många nivåer, påläst, passionerad, smart och äventyrslysten. Han hade aldrig varit med om en sådan livsaptit och hennes sällskap gjorde honom levande. I jämförelse med tidigare relationer hade han bara existerat likt en grå tjänsteman. Nu avlöste spänningsmoment efter spänningsmoment varandra!

Men passionen och kärleken hade ett pris! Han var tvungen att vara smidig för att inte väcka dramadrottningen som kunde slänga ut honom om det inte passade. Kvinnan var uppväxt i en emotionell krigshärd och kaos hade varit hennes normalitet. Mannen som var lugn och trygg i sin personlighet, representerade för kvinnan det som hon själv så desperat längtade efter i sin psykiska värld. Någonstans djupt där inne föraktade hon honom för hans anpasslighet, men hon behövde lugnet och balansen som han stod för.

Mannen kände sig stympad på sexuell energi, emotionellt orkeslös och tom på vilja utan henne. Likt en Tessla laddstation var hon den som såg till att ”färden” kunde få fortsätta.

Kvinnan kunde få utbrott i sociala sammanhang och drog sig inte för att förolämpa andra. Ett föräldramöte utgjorde ingen röd zon. Flera gånger i månaden övertrasserade hon sitt konto p.g.a. extremshopping. Mannen var frustrerad och arg (vilket han inte kunde visa), och samtidigt ville han att relationen skulle hålla till varje pris. Ett liv utan henne hade känts fullständigt meningslöst! Medberoendet höll honom i ett stadigt grepp. Förnuftsmässigt var han väl insatt i problematiken, men de starka känslorna gjorde honom anpasslig. Gränserna för vad som var ok, hade för länge sedan passerats, men en dag skulle förhoppningsvis allt förändras till det bättre. En dag… Hoppet är starkt i oss människor, vilket inte alltid tjänar vår bästa.

Medberoende och konsten att bryta den känslomässiga fångenskapen – webinar söndagen den 13/5 klockan 20.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach