separation.se

Midsommar – en fantastisk familjedag för många. En påminnelse om ensamhet för andra. Att det inte är din vecka med barnen, nya situationen som ensamstående förälder, eller första midsommar på länge utan honom/henne vid din sida. Det kan göra ont.

FINNS DET NÅGOT SOM SÄTTER STRÅLKASTARLJUSET PÅ VÅRA OMSTÄNDIGHETER SÅSOM STORHELGER?

Det kan ligga nära till hands att tro att det är så här det kommer se ut för alltid. Alla andra verkar leva perfekta och friktionsfira liv. Nyanserna är fler än vi kan se. Jag kan säga det här eftersom jag själv suttit där och undrat varför det är så tyst.

Om du för tillfället lever ett liv som är långt ifrån hur du egentligen vill ha det, ber jag dig tänka på det här: ensamhet är inte ett statiskt tillstånd. Det finns människor som är i en liknande situation som din. De längtar också efter någonting mer. Handling belönar alltid – förr eller senare.IMG_4387

Nya möten sker ständigt och din tid kommer så länge du är öppen för det. Hitta kraft att göra det så bra som möjligt för dig själv under tiden. Skapa egna traditioner och påminn dig om de till synes små sakerna som ger anledning till tacksamhet (hur fjärran det än verkar vara).

Om du är med familjen, så njut av vartenda andetag och missa inte tillfällen att se och bekräfta din partner, förälder, barn, syskon, vänner m.m. Var aldrig ”ekonomisk” när det kommer till komplimanger och kärleksfulla handlingar.

Behandla dig själv såsom du skulle behandla en älskad vän en dag som denna. Se aldrig förbi relationen till dig själv – den påverkar allt.

Önskar dig en fin Midsommarafton kära bloggvän.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare