Pappa

 

 

 

 

 

 

 

Det är få människor som jag mött som bär på en sådan inre tillit och lugn som min Pappa. Han är som ett stabilt ankare som håller en båt på plats när så behövs. Tilliten yttrar sig genom ord som: ”Allting ordnar sig, så länge du inte ger upp. Kan andra så kan jag.” Pappa säger det med en sådan övertygelse att det inte kan annat än smitta av sig. Han har alltid varit icke dömande i sin attityd och alltid sett möjligheter, även i de svåraste stunder. Bara hans sätt att lyssna är oslagbart. Det är inte svårt att förstå varför Mamma alltid stannat vid hans sida.

När jag var barn skrevs det en artikel om honom i en amerikans tidning där han jämfördes med Thomas Edison i sin kreativitet och uppfinningsrikedom. Gissa om jag var stolt att se Pappa i dessa sammanhang. Trots detta har han alltid varit anspråkslös, enkel och värdig i sin hållning och aldrig låtit sig förföras av prestige och uppblåsthet.

Som barn minns jag hans varma fasta hand runt min när vi gick längs med havet. Jag var i tre års åldern när han visade mig hur kottar och granbarr kändes och när jag var lite äldre, hur man kan hitta rätt i naturen på natten genom att läsa av stjärnorna. Jag är tacksam över att få ha en sådan stjärna som Pappa i mitt liv.

IMG_0907

Michael Larsen – livscoach