IMG_4593_2

De flesta, inklusive jag själv har gått igenom jobbiga förhållanden med smärtsamma uppbrott. Med facit i hand har jag sagt till mig själv i tankarna: ”hur kunde jag gå in i det där från början? Varför tillät jag mig själv att behandlas så? Om jag ändå…” Det är inte utan jag känner ett sting av skam.

För att komma undan vår egen del i varför en relation kraschade kan vi skylla ifrån oss och lasta vår f.d. Kruxet är att det inte kommer gagna oss i framtiden. Du kommer bara att upprepa samma misstag om och om igen. Vi är samma person, även med en ny partner. Vår grundpersonlighet finns där.

Ett förhållande består av energi från två människor och när det uppstår drama, konflikter och bråk är vår egen energi en del av helheten.

DE KONFLIKTER SOM KOMMER UPP I ETT FÖRHÅLLANDE SPEGLAR DELAR AV OSS SJÄLVA.

Det bästa vi kan göra för vår egen skull är att sluta peka ut den andra och börja titta närmare på oss själva och fråga: ”Vad är det i mig som gör att det blir så här? Har jag upplevt liknande saker i tidigare förhållande?”

Vi får personlig kraft när vi ser vårt eget ansvar. Vi upphör med att bli offer för någon annan eller omständigheterna. De svåra känslorna som kommer upp i en relation kan om vi är öppna för det, vara tillfälle till att läka trasiga delar i oss själva. En inte ovanlig strategi hos vissa, är att i dessa lägen avsluta relationen. Det egna bagaget blir helt enkelt för uppenbart.

Blir du t.ex. ofta besviken på andra, känner misstro, har en klängighet eller är en som aldrig helt släpper en annan person nära inpå, finns det saker se närmare på.

Har du något tema (röd tråd av beteende) som ofta upprepar sig i förhållanden? Nyckeln ligger där min bloggvän.

Michael Larsen – livscoach