Jag anser mig ha mandat att säga ”jag vet hur det känns”, eftersom jag själv har befunnit mig i hopplöshetens land. Hela det emotionella landskapet ligger i mörker och den dominerande känslan är att det inte finns någon som helst utväg!

Du som har varit där eller är mitt uppe i det, vet hur det är att inte känna hopp om framtiden. Det är ett fruktansvärt sinnestillstånd!

Tänk att vakna och somna med fullständig uppgivenhet! Människor säger till oss att det kommer att bli bättre, men vi kan inte ta in det. Vi känner oss värdelösa för att vi inte är tacksamma för allt det ”fantastiska” som vi har till hands: den fysiska hälsan, någonstans att bo, ett jobb, en utbildning, familj och vänner, kanske ett fördelaktigt utseende. Men trots alla ”gåvorna” så maler tomheten.

Stressen över att veckorna, månaderna kanske t.o.m. åren inte blir ljusare. Vi skuldbelägger oss själva för att vi inte ”bara” går vidare efter förhållandet som tog slut. Att vi inte ”bara” kan vara nöjde i tvåsamheten utan ”måste ha så himla höga krav”. Varför kan vi inte bara leva efter allt det som vi läst i böckerna, bloggarna och lyssnat till i poddarna? Hur svårt kan det vara?

Om det vore enkelt så hade alla människor varit lyckliga! Verkligheten är inte retuscherad och vi kan inte göra allt om vi bara vill och anstränger oss tillräckligt mycket. Rätt tankar, hitta och älska dig själv må vara fantastiska och vackra mål, men återigen: verkligheten är kantad utav motgångar och nederlag.

Vi är olika psykologiskt rustade för att möta och hantera livet och dess utmaningar, men oavsett vad, så behöver vi få känna en liten strimma skimmer. Någon som ser oss i smärtan och inte avvisar den som ”gnäll” och ”du är alldeles för känslig.”

Du har din unika resa och jag har min. Ett enda människomöte, några rader på ett vitt blad eller från ljuset i mobilen kan vara livsavgörande. Så var det för mig!

När vänlighet, förståelse och mening får utrymme till att greppa tag inom dig, så kan enastående saker hända. Ett frö som slår rot och ges näring genom någon som ser dig! Ja, vi behöver bekräftelsen på att vi finns och är värdefulla.

Allt det bästa till dig en dag som denna min bloggvän, oavsett var du befinner dig!

Så släpper du taget om ditt ex – webinar måndagen den 8/7 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach