footprints

Ganska ofta får jag frågan: ”hur vet jag om och när det är dags att avsluta förhållandet?”

Låt mig börja med min personliga erfarenhet: jag har vid ett par tillfällen hållit fast vid en relation i hopp om att det skall gå att hitta tillbaka till varandra, även om jag innerst inne vetat att det är dödsdömt. Rädslan för ensamhet var starkare en den sunda rösten inom mig som sa: ”det här går inte. Det här är inte bra för dig Michael.”

Om du känner att din kärlek till partnern är större än vad du är i närheten att själv få tillbaka, är det läge att ställa frågorna: ”mår jag bra i detta? Gör det här mig hel och lycklig?” Om svaret är nej, borde det vara en tydlig väckarklocka.

När det finns en obalans på era kärlekskonton är det lätt hänt att energin mellan er förgiftas. Ett förhållande skall göra oss lyckliga och göra att vi växer. Inte tvärtom.

Fyll i resten av den här meningen med dina egna ord: ”för mig är det dags att avsluta en relation när…”

Vilka är dina erfarenheter?

Michael Larsen – livscoach