Kvinnan vill gå och se filmen ”A star is born” tillsammans med sin man, men han är inte intresserad: ”jag har svårt för Lady Gaga”, blir hans ord.

Hon: ”men för min skull…?”

Han: ”jag står inte ut med sådana filmer!”

Mannens ego står högre än hennes önskan, och ytterligare en lite fåra av avstånd plöjs mellan dem. Hon går och ser filmen tillsammans med en väninna och blir djupt berörd.

Senare under kvällen spelar hon soundtracket och mannen ser enbart irriterad ut. Inga frågor om hur hennes kväll har varit. Ingen kontakt! Hon lyssnar till låten ”Always remember us this way” och det krampar sig i halsen. Tårar hålls tillbaka tills det inte går längre! Egentligen inte p.g.a. av musiken, utan gapet mellan vad som sjungs och hur verkligheten mellan hon och hennes man ser ut.

”Vi känner inte varandra och han kan och vill inte förstå! Jag känner mig verkligen inte som en Star i hans sällskap. Tvärtom!”

Jag tror att vi har längtan, hopp, romantik, passion, kreativitet och skönhet i vår DNA, och när dessa sidor av oss inte vistas i en miljö där de får komma till uttryck, förtvinar våra känslor likt en muskel som aldrig tränas. Våra sinnen behöver få ”belastas” av intryck som lockar fram liv i våra själar. I tvåsamheten behöver vi hjälpa varandra med detta – genom våra beteenden få varandra att känna att luften är lätt och ren att andas. Vad är annars poängen med att vara två?

Medberoende och konsten att bryta den känslomässiga fångenskapen – webinar torsdagen den 14/2 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Behöver du/ni någon att prata med? Kontakta mig på 0761 81 48 88 eller michael@separation.se så har du/ni en telefonkonsultation inom 24 timmar.

Michael Larsen – relationscoach