Sannolikheten att du möter en kvinna eller man som är fantastisk när det gäller förälskelse, men en katastrof när det kommer till kärlek, är väldigt stor. Därför bär du också med dig känslor av bristande tillit, uppgivenhet, kanske ett kryddmått cynism och frågan: ”var finns det normala män? Hur hittar jag en känslomässigt mogen kvinna/man?”

Förälskelsen består utav en fest i centrala nervsystemet där några av huvudpersonerna är signalsubstanserna dopamin och oxytocin (hormon), vilka gör oss ”höga” på fokus och välvilja gentemot personen som vi fastnat för. Men sen då? När festen börjar gå mot småtimmarna och vardagsgryningen börjar göra entré?

Vem har du framför dig när det är dags för nästa fas i relationen?

Antingen är det kärleken som presenterar sig genom en emotionellt mogen person, som står stadigt vid din sida, eller så möter du den ofokuserade, självupptagne och rastlöse. Du kunde inte se den senare under er första tid tillsammans, eftersom du var förälskad och inte såg varningssignalerna. Hon eller han var också bra på att hålla icke kärleksfulla beteenden i schack, eftersom det tillfälliga ruset, fick henne/honom att framstå som ”underbar”.

Tiden avslöjar alltid kopian!

Du upptäckte snart att den här relationen inte alls var vad du hoppats på. Du kämpade för att få det att fungera, men ständigt gick ditt emotionella konto på minus.

Människor är singlar därför att de ännu inte mött rätt person, eller inte har repat sig efter tidigare förhållanden. Eller för att de helt enkelt är lyckliga som ensamstående.

Det är inte lätt att möta någon som är närvarande och känslomässigt mogen. Det är många pusselbitar som måste passa in i varandra!

Särskilt svårt blir det när du har jobbat/jobbar med dig själv, eftersom du ser igenom alla illusioner och romantiserade ytor. Du längtar efter någonting mycket större än det mediokra. Du behöver någon som har förmågan att ge och ta emot kärlek, eftersom det är din personliga strävan.

Du vill känna samhörighet och lugn inombords!

Världen där ute pressar på med en massa förväntningar om att vi enbart kan vara lyckliga när vi är i ett förhållande. Det stämmer inte!

Vi kan uppnå ett tillstånd av lugn och harmoni som singlar. Och samtidigt känna en längtan efter samhörighet tillsammans med någon. Eller så har vi kommit fram till att vi mår bäst i vårt eget sällskap.

Du vill inte vistas i tvåsamhet bara för att det förväntas av dig; utan för att det är din sanning. Du är klar med drama och kronisk oro! Du klänger dig inte fast vid någon som kränker dig psykiskt och/eller fysiskt. Du vet att en person som är mobilberoende inte är någonting för dig. Du vet att ett sant förhållande ger energi och avslappnade andetag. Brödsmulornas tid är förbi!

Medberoende och konsten att bryta den känslomässiga fångenskapen – webinar måndagen den 15 juli klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach