Du bara vet när det inte längre är möjligt att leva kvar i det gamla förhållandet. Det kan ha skavt inom dig ett tag. I vissa fall i år. Din självbild och synen på livet i stort har expanderat och de tidigare säsongernas kläder passar inte längre. Ditt medvetande och hjärta är inte detsamma som förut. Det vore att föra våld på sig själv att stanna. Om partnern också ser detta, liksom den avgörande betydelsen att jobba med sin personliga/spirituella utveckling finns det möjligheter till att nå varandra. Men ni kommer att behöva mötas på en helt ny trottoarkant. Den förra är för smal och fylld med trasiga gatstenar.

Om den du delat åren med, däremot bara står där frågande och undrar vad du rökt på, eller avfärdar allt med att du har personliga problem som du behöver jobba med, är loppet kört. Ni lever i två helt olika universum.

När du nått en ny nivå på insidan behöver, nej, hela ditt inre förväntar sig din totala sanning. Enbart väder och vind samtalen blir fullständigt omöjliga. Liksom den obekväma tystnaden.

Du vill prata om böcker du läst och vill läsa. Filmer som berört. Dofter som tilltalar dig. Rädslor som skrämmer. Vad som är äkta sexuell närhet. Det som gör att du vänder och vrider dig om nätterna. Avståndet mellan stjärnorna på natthimmeln. Musik och smakerna i måltiden.

Du vill känna samhörighet. Du vill vara tillsammans med en person som kan förundra dig. Och som förundras över lystern i dina ögon. Där du sitter och funderar om detta är på ”riktigt!” Du vill kunna vila i tvåsamhet utan att det hela tiden måste hända någonting. Du vill älska med full närvaro. Hjärtslagen från den du vilar i armarna på. Eller den du omfamnar. Du vill känna skrattet som du inte känt på länge. Mjuka varma händer.

Om du är kvinna vill du känna dig så mycket mer sedd än som enbart en kropp, som någon tomt skramlande man vill komma åt. Du är fruktansvärt trött på den formen av uppmärksamhet. Du vill liksom den vuxna mannen känna oändligt mycket mer än några sekunders orgasm. Dina horisonter har  breddats och fördjupats.

Som den medvetna mannen du är, jagar du inte en trofé. Någon som skall läka dina emotionella tillkortakommanden och som kan ge dig kvitto på att du lyckats. Du kan sitta i din egen ensamhet och njuta av utsikten och de lugna andetagen. Du vet att du inte kan nå och ha kvar en kvinna i ditt liv genom kontroll och olika former av manipulation. Du vet att ett älskande hjärta är utsatt och sårbart, och genom den insikten lever du autentiskt och i genuin styrka. Du känner styrkan i ryggraden.

Du vet som den personen du är, att ditt syfte (hur det nu än ser ut) ger dig riktning. En inre stabilitet som ingen eller någonting kan ta ifrån dig.

Friheten som gör att vi kan mötas som två hela individer, gör det möjligt att dela ovärderliga gåvor med varandra. Det blir väldigt mycket svårare att träffa någon när du ser större, men du vet att det inte finns några genvägar till det enastående.

Önskar dig en skön söndag!

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Behöver du prata med någon? Kontakta michael@separation.se