trappor upp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns flera nivåer att komma tillbaka på efter att livet gett oss käftsmällar. När värken bultar värst är det som att vi går runt i en dimma. Allt pågår i våra huvuden och kroppen är mest ett bihang fylld med stress.

Dofter, smaker, känslan för detaljrikedom och orken att lyssna till andra finns inte där. Vi längtar till något bättre, men vet inte HUR.

När en person väljer att lämna ett förhållande, görs det inte sällan efter lång tids vånda och analyserande. Men när orden är uttalade: ”jag vill inte längre”, upplevs en lättnad. Allt är ute i ljuset. Det ser definitivt inte likadant ut för den som står kvar och önskar fortsätta. De två fullständigt olika emotionella världarna ger friläge för konflikter.

Något eller ett par år in i framtiden börjar nyanserna och sinnena förskjutas från det sårade jaget till en ny aptit (om vi inte fastnat i bitterhet). En kvinna som jag jobbade med berättade att hon en dag, från att under minst två år levt i den känslomässigt fuktskadade källaren med hemsk belysning (min beskrivning av ett smärtsamt tillstånd), plötsligt letade inredningsinspiration på Pinterest. Det var första gången på länge ”hjärtslagen slog mjukt. ” Det var som om takten på allt gick ned i varv och då presenterade sig färgerna.

Vilka detaljer längtar du efter?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare