Jag ser Trumpsupportrar ropa slagord mot journalister under ett massmöte som verkar vara på gränsen till psykotiskt. Tonårskillar som skjuter och dödar i en digital verklighet. Upprörda och kränkande kommenterar i FB – flöde. Ett par som skriker åt varandra samtidigt som deras små barn förtvivlat ser på. En man sitter ensam i sitt hem efter en skilsmässa och tänker: ”nu får den här parodin som kallas liv släckas ner.” Gatukravaller i Barcelona. Allt är känslor!

Känslor kan vara helvete, men också ett paradis. Fråga det nyförälskade paret, eller kvinnan som rör vid tangenterna på en Steinway-flygel när hon lever sig in i ett verk av Chopin.

Vi rör vid varandras psykologiska/emotionella strängar och de skönaste eller mörkaste melodier framförs.

Det som vi fokuserar på och upprepar dag efter dag formar den fysiska verkligheten. Det är en psykologisk naturlag!

En röst inombords som kommunicerar till oss att livet är en tragedi eller fullt av vackra möjligheter.

Primitiva känslouttryck som har sitt ursprung i den innersta delen av hjärnan. Eller sådant som flödar ur de yttre skikten av ”hårddisken” och som bidrar till omtanke, förundran, kreativitet och skönhet.

Allt bär vi inom oss: monstret eller helgonet. Den hatiske eller kärleksfulle. Den rädde eller modige. Lögnaren eller ärlige. Vi har många olika ansikten!

Vilka slags känslor plockar vi fram i varandra? Vad exponeras vi för dag efter dag – år efter år? Vad matar vi oss själva med?

Mannen på podiet eller konsertpianisten: vem lyssnar vi på? Vem tillåter vi att ge näring till de olika sidorna av våra personligheter?

Himmel eller helvete? Vilken relationsmiljö vistas vi i? Vilka vanor har vi på internet? Vad säger vi om oss själva i tankarna? Är det förakt gentemot kvinnan eller mannen där i spegeln?

Det som frivilligt eller ofrivilligt planteras i vårt medvetande har en enorm genomslagskraft, så var noga med vad du väljer.

Förstå dina känslor – webinar torsdagen den 24/10 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach