En kvinna har börjat få fysiska symptom efter att i flera år vistats i en ohälsosam relation. Hennes vilja till att försöka få det att fungera har varit stenhård, men nu börjar kroppen säga ifrån genom att kommunicera: ”det är dags att gå! Låt inte din rädsla för ensamhet få ha utslagsrösten så du blir kvar. Var inte så mentalt beslutsam och stark i viljan att till varje pris behålla honom. Snälla!”

Våra känslor och intellekt kan ha övertygat oss om vi inte ”kan leva utan henne/honom”; men kroppen ljuger inte. Den vill genom sin smärta få oss att vakna ur den djupa sömnen av handlingsförlamning, och ibland förnekelse.

Hans fru är en självutnämnd ”psykiater” och sätter alla möjliga diagnoser på honom, vilka han har börjat tro på då hon är så fruktansvärt övertygande.

Hennes man är ”ekonomiexpert” och har i flera år sagt att hon aldrig kommer klara sig utan honom. Hans ord har blivit till hennes sanning!

Vi kan alla syssla med manipulation och härskartekniker, men när någon ser och påtalar det, reagerar vi oftast genom självrannsakan. Vi rör oss från omedvetenhet till medvetenhet. Medkänsla väcks!

Den manipulativa personligheten lyssnar inte till omgivningens ord och vädjan om att visa hänsyn, omtanke och respekt. Hon eller har sin egen agenda och i den handlar allt om ”mig och mina behov.”

Härskarprofilen ”livvakten/polisen” är personen som vill ”skydda” dig genom att ha ständig kontroll på var och vem du träffar. Allt för ”ditt eget bästa”.

”Journalisten” och ”universitetsprofessorn” bemöter dig alltid med slipade frågor och argument. De använder retorik och intellekt för att besegra dig. De värnar om att du ska ha de ”rätta” åsikterna. Dessa typer av härskartekniker dödar förr eller allt afrodisiakum. Din kropp vill inte vara nära hennes eller hans p.g.a. all mental högfärdighet som du utsatts för.

Det finns många manipulations/härskarpersonligheter som vi behöver känna till och skydda oss emot. Under torsdagens webinar (se länk nedan) kommer jag att prata om dem och hur du bemöter dessa ”komma in under huden försök”.

Du har den mänskliga rättigheten att få drömma, uttrycka dig, älska, sova gott om nätterna, vistas i dina emotionella oaser och vara den du är. Kom ihåg det!

-Michael