michael 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Hon är så fruktansvärt klängig och på. Vill prata känslor hela tiden.”

”Jag förstår inte hans distanserade attityd. Säger att han vill vara med mig men visar ofta annat i handling.”

”Jag blir någon som egentligen inte är jag i det här förhållandet!”

Varianterna av känslomässig frustration är många när det kommer till parrelationer. Vi vänder ut och in på oss själva, analyserar och lever med kronisk frustration. ”Det måste vara något fel på mig som känner så här. Min uppväxt?!”

Kan vara så, men också inte. Ibland är det så enkelt som att partnern inte är rätt för oss. Om du t.ex. är med någon som mest vill glida runt som Peter Pan (syndromet) och du vill slå dig till ro, är kombinationen ER inte den bästa.

Det finns olika tillvägagångssätt människor tar till när det uppstår problem i tvåsamheten: att enbart anklaga sig själv eller partnern.

Om vi tar exemplet: ”hon är så fruktansvärt klängig och på.” Troligen skulle det vara mer rättvist att reflektera: ”varför är hon/han så? Är det någonting i mitt beteende som skapar osäkerhet inom henne/honom? Hur bra är jag på att ge känslomässig trygghet? Inte enbart när vi är fysiskt närvarande med varandra.”

Fler separationer/skilsmässor hade kunnat undvikas om vi i större utsträckning tittade närmare på VILKA EMOTIONELLA INSTÄTTNINGAR vi gör och inte gör i förhållandet. I tid.

Har sagt det tidigare: att vara med någon skall få oss att må bra, stärka, känna lugn, förundran och glädje. Ibland är kombinationen två helt enkelt inte den rätta.

Hur ser ett bästa DU ut när du lever med någon?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare