Vi försöker vara så attraktiva som vi bara kan. Vi blir mästare i omtänksamhetens och uppoffrandets konst. Vi kämpar för att ”leverera” så hon eller han ska älska oss.

En man berättar: ”under vår fjärde dejt putsade jag alla hennes fönster i lägenheten, köpte en dyr present och som avslutning på dagen: middag på en exklusiv restaurang. Jag hade fångat upp känslan av att det var det som hon förväntade av mig. Och som jag förväntade av mig själv!”

I vår längtan efter kärlek vänder vi ut och in på vårt jag; ständig jour för att läsa av vad den andre behöver. När vi ifrågasätts, kritiseras och bombaderas med skuld, försöker vi finslipa vår kärleksskicklighet ytterligare.

Förväntningarna som vi lägger på oss själva i ett förhållande kan vara skyhöga så att vi blir relationsutbrända. Bakom kampen för att älska ligger ofta en rädsla för att inte vara älskade.

Vi utvecklar en superlyhördhet inför en partners behov samtidigt som vi blir fullständigt tondöva för vad i själva vill och behöver.

Vad kommer att hända om du slutar med att försöka balansera partnerns känslosvängningar eller emotionellt likgiltiga kommunikation? Eller kvinnan/mannen med någon form av missbruk, diagnos, bindning till ett ex etc.

Det går att bryta sitt medberoende även om det kan kännas fullständigt omöjligt. Det handlar till stor del att inse att hela förhållandet inte vilar på dina axlar. liksom att ta reda på vilka dina behov är.

Var går dina gränser för vad du kommer att gå med på från och med nu?

Medberoende & konsten att bryta den känslomässiga fångenskapen – webinar onsdagen den 15 september klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach