Det är hennes eller hans Colosseum; epicentrum för uppmärksamhet. Det spelar ingen roll om det tjänar barnets bästa eller inte. En vårdnadstvist ger den narcissistiska personligheten energi. Ett utrymme att försöka smickra de som arbetar inom socialtjänsten, få ett juridiskt ombud att få dig ur balans och en eventuellt ny partner att uppfatta dig som ett instabilt monster.

Medföräldern som vid ett oändligt antal tillfällen fått dig att undra: ”hur kunde jag skaffa barn tillsammans med henne/honom? Hur tänkte jag?”

Du såg inte då det som du ser idag! Narcissistiska beteenden är inledningsvis väl kamouflerade genom omtanke, karisma, vältalighet, handlingskraft, äventyr etc.

En motparts advokat som finslipat konsten i gaslighting för att du ska framstå som otillräknelig. När du tappar balansen, vilket är normalt för en normal person, ifrågasätts din lämplighet som förälder.

Ditt mentala vapen är att kunna se igenom härskarteknikerna.

Det är inte normalt att njuta av en vårdnadstvist, men för personligheten som älskar att spela schack med andras känslor, är det rena drömvinsten. Kanske finns det advokater som även de njuter av dramat därför att de själva är grandiosa i sin självbild.

Sanningen är för dem inte det centrala utan att vinna, besegra och få andra att veta sin plats.

Se igenom det narcissistiska! Var insatt i ämnet och kom ihåg varför du gör det du gör: för din dotter och/eller sons skull.

Vårdnadstvist med en narcissist del 1 – onsdagen den 30/8 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationsterapeut