En flicka och en pojke hör sin mamma eller pappa utsättas för grova ord. Nedlåtande kommentarer och förebrående blickar. Slag mot saker och kroppar.

Du kanske försöker förklara för ditt barn att partnern hade en svår uppväxt och inte skadar med flit.

Skapa inte medberoende i den unga människan genom den sortens förklaringar.

Ett barn som tvingas se sin mamma eller pappa utsättas för psykiska och/eller psykiska kränkningar är utsatt för våld. Flickan och pojken som tvingas bevittna sarkasm, nedvärdering, hån, förakt, gråt, höga röster, skrik, alkoholpåverkan, tryckande tystnad etc. är våldsoffer.

Att stanna i en destruktiv relation gör ditt barn till våldsoffer. Den unga människans själ och kropp är inte trygg i en malign relationsmiljö.

Lova inte ditt barn att du ska lämna henne eller honom för att sedan stanna.

Jag vet att självförtroendet hos den som lever i en skadlig relation är raserat. Jag vet att tanken och försöken att lämna sätter igång en enormt svår ångest. Jag vet att det finns sår från förr som blockerar din handlingskraft. Jag vet att det finns en existentiell skräck för att inte klara ekonomin och att ta klivet ut i det okända.

Jag vet att tanken på att leva utan en partner förlamar. Rädslan för att aldrig mer få uppleva kärlek.

Ditt barn behöver få uppleva kärlek och lugn! Detta är inte förhandlingsbart!

Det finns bara ett sätt du kan göra på för att din dotter och/eller son ska få känna trygghet och kärlek; och det är att du tar all din vånda, tårar, ångest, panik, nostalgi och lämnar personen som skadar barnen genom att skada dig.

Ta all hjälp som bara kan få och börja gå längsmed vägen. Gå i riktning mot dina barns och din frihet.

Visa hur mycket du älskar den som kommer från dig, genom att visa en självbevarelsedrift som kommer att ge er en vacker framtid.

Att ha barn tillsammans med en narcissist – webinar måndagen den 18/9 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationsterapeut