Årets sista morgonkaffe och blogginlägg. Gammalt och nytt är på väg att smälta samman.

Nyårsmiddagar, formulerarande nyårslöften, anteckningar i en bok, fester och stillsamhet. Singel eller i ett förhållande.

Det ryms så mycket inom var och en av oss. Längtan och drömmar. Kärlek och besvikelser. Hopp och förtvivlan. Sår och läkning.

Vi behöver tänka på det i mötet med varandra; att vi befinner oss på fullständigt olika platser. Se på varandra med ödmjukhet. Ge inte goda råd om inte personen har bett om det. Även om det är i all välmening så kan det kännas invaderande för den som kämpar mot demonerna.

Visa kärlek genom din vänlighet. Var praktisk i din kärlek när så behövs.

Många kämpar med ångest över att tvingas vara varannan-vecka förälder. Några har förlorat kontakten med sitt barn. Alltför många kämpar med tårarna över ensamheten i den s.k. tvåsamheten. Ofrivillig singel. Längtan efter någon att få älska och älskas utav. Barn och familj. Drömmar och förlust!

Vi utkämpar våra inre krig, så döm inte för hårt. Vi vet inte vad kvinnan eller mannen i mataffären går igenom. Vi vet inte vilket besked föraren i bilen framför oss just mottagit då hon eller han kör för långsamt eller glömmer ge tecken. Vi har ingen aning!

Var vänliga mot varandra på sociala medier även om åsikterna är helt olika. Behandla dig själv med vänlighet även om det mesta just nu känns orättvist.

Jag önskar dig ett gott nytt år min kära bloggvän! Jag önskar dig ro i sinnet.

Michael Thor Larsen – relationsterapeut