Ser hur kvinnan på restaurangen stryker sin hand över mannens rygg och nacke, innan hon slår sig ned mitt emot honom. Deras leenden går inte att ta miste på. De har just frigjort en massa fantastiskt välgörande ämnen i varandras kroppar. Känslor som gör att de känner sig hemma i ögonkontakten. Tonlägen som signalerar respekt och välvilja.

Jag ser paren som rör vid varandra. Och de som sällan eller aldrig gör det. Vilken tydlig temperaturmätare på det emotionella tillståndet!

Beröring är livsnödvändigt för oss som individer och för förhållandet. De flesta vet det, men i det s.k. livspusslet är det så oerhört lätt för en del att glömma. Inställningen att kärleken är någonting automatiskt som vi inte behöver vara uppmärksamma på, dag efter dag, leder till att så många går skilda vägar. Parallella liv där vardagen endast består utav en massa avverkade dagar. Vad blir det för slags månader och år?

Tänk om vi var lika måna om att serva våra parrelationer, som vi är när det kommer till bilarna vi kör runt i…Testa att avstå från att fylla på motorolja så får du se…En förvånad min där på motorvägen.

Lika naturligt och självklart som det är att andas, behöver vi känna varandras händer i tvåsamheten. Vidrörande som inte har någon agenda och krav. Ett naturligt och avslappnat varande tillsammans med en annan.

Vi är oändligt mycket mer än enbart praktiska varelser som kämpar för att få ihop det. Vi behöver fråga oss själva vad för slags liv vi lever i förhållande till hur vi vill leva. Är gapet alldeles för stort behöver hitta energin till handling. Livet slösar inte med repriser. Kärlekssnålhet är relationsdödaren nr 1.

Varför blir jag den jag blir i mina relationer? Webinar torsdagen den 11/4 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach