Föreställ dig hur du i mjuk tystnad far fram över en motorväg med böljande fält och en bländande vacker solnedgång framför dig. Likt en Tesla elbil som nyligen fått sitt batteri laddat har du ett hyfsat antal mil framför dig. En känsla av fullständig frihet!

Effekten från en partner eller någon annan som vi träffar och som inspirerar har många likheter med ovanstående exempel. Varje möte med den här personen fyller dig med energi och du kan fortsätta. Du vet på ett ungefär var nästa ”laddningsstation” finns och du känner dig euforisk. Nästa dejt! Nästa meddelande eller tillfälle då ni får vara nära varandra. Skratt, samtal och mysiga stunder som gör ditt ”landskap” oerhört vackert.

Många människor är beredda att gå långt för att få känna sig levande. Det är därför som vi har bl.a. konst och andra former av skönhetsintryck.

Vi hungrar efter passionen som fyller vår ”Tesla” med energi. Vi har det i vårt DNA. Aptiten efter fysiskt och emotionellt/spirituellt liv! Ger vi varandra det i tvåsamheten?

Det är inte konstigt att vi blir bedrövade, nedstämda och ibland panikslagna när personen som skänker oss livsmening försvinner ur sikte. Vad händer nu med energitillförseln?

Vi är mycket mer beroende av varandra än vi kanske vill erkänna. Vi läser och lyssnar till experterna som säger att vi måste hitta oss själva först. Att vi inte ska vara beroende av en annan människa för vår lycka.

Men vi är beroende av varandra!

Frågan som dock är viktig att reflektera över är i vilken grad vår trygghet och lycka läggs i händerna på en annan människa? Har jag förmåga att själv skapa förutsättningar för ett liv med glädje och förundran, eller är jag helt utlämnad åt en dejt eller partner?

Vi är sårbara, men hur sårbara?

Det kan låta tråkigt och slitet; men balans är nödvändigt! Inandning och utandning: ta emot och ge. Självständighet och att vara i ett sammanhang med någon.

Det är en förlorad par-identitet som gör oss förtvivlade och desillusionerade när ett förhållande tar slut. Existentiell ångest kan väckas i bröstkorgen.

Det finns fler platser där du kan fyllas med liv och mening. Även själsliga frakturer kommer att läka!

Konsten att möta rätt partner – webinar ikväll söndag den 7/4 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach