Jag sitter på Kastrup flygplats i väntan mot Stockholm. Ser ut över start/landningsbanan. Ett svagt regn utanför och ett starkt kaffe i koppen bredvid. Frågar mig själv: ”Michael, vad längtar du efter? Svaret kommer direkt: ”en tidig morgon vid havet, i ett varmt land. Mina döttrars leende ansikten. Kärleken. Enkelhet och Connection! Den djupa känslan av att vara på universums bästa plats.”

Pratade med en klient igår, som just varit utsatt för otrohet. Hela hans värld hade rasat. Mannen vakande på morgonen och kände kände sig ”lycklig och oändligt tacksam.”

”Nu på kvällen, vet jag inte vem jag är! Allt jag trodde på var en illusion. Hon var inte bara min älskade, utan även en bästa vän.”

”Hur skall jag våga tro på kärleken igen?”

Jag: ”det är för tidigt nu. Du är i chock.”

Han: ”hur skall jag orka!?”

Jag: ”vi orkar! Det gör ont, men du orkar! Nu är det tid för sorg, sedan ilska och känslor av orättvisa. Du kommer likt en FBI agent att söka efter bevis på varför och när det hände. Sedan släpper du även det. Självanklagelser. Ledsenhet och kanske depressiva faser igen. Men för varje gång kommer du att stärkas: om du rör dig framåt. Kanske kommer ditt hjärta att öppna sig för förlåtelse. Kanske blir det ni igen. Eller någon annan som vill andas dagarna tillsammans med dig.”

Han: ”det lättar, bara jag får säga vad som plågar mig. Det gör ont, men snälla hjälp mig att inte tappa förståndet!”

Jag: ”finns här och lyssnar. Jag vet hur det känns. Bättre dagar väntar där framme på att få möta dig.”

Att få uttrycka, sätta ord på det som hänt och känslorna, är första steget.

Vad längtar du efter min bloggvän?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Behöver du prata? Kontakta michael@separation.se