”Jag måste hitta mig själv först.”

”Jag är inte redo för ett förhållande.”

”Jag har så mycket med mitt jobb.”

”Mina barn…”

Många av oss har det starkt inombords: vi vill till varje pris försöka förstå så att verkligheten känns uthärdlig. Oförutsägbarhet och att vi inte finns med på prioriteringslistan för någon som vi är förälskade i, är någonting vi skyddar oss emot:

”Han är förvirrad och hade en väldigt tuff separation från sin f.d.”

Så kan det vara, men ska du sitta med det bagaget i knäet? Vill du vara tillsammans med någon som har ena benet i förhållandet med dig, och det andra i det förflutna?

Det ligger nära till hands att gå upp i huvudet (för att inte den starka magkänslan ska göra alltför ont) och skapa alla möjliga förklaringsmodeller.

Det kan vara svårt att smälta att han eller hon har inte de rätta känslorna!

En person som vill vara en del av våra liv, gör allt i sin makt för att vara det. Självklart kan det finnas sådant som ibland gör det snårigt och omständligt, men förhållandet bortprioriteras inte hela tiden av svepskäl.

Om det är någonting som det fruktansvärda som hände i Stockholm igår lär oss, är det bland annat att livet inte är en självklarhet. Det gör tiden väldigt, väldigt dyrbar! Vad lägger vi den på? Vilka människor bjuder vi in för att dela den med oss?

Vi behöver tatuera in det i medvetandet: be inte om uppmärksamhet, omtanke och kärlek! Tigg aldrig: ”Snälla! Älska mig! Vad kan jag göra för att du ska stanna!?”

Den rätta personen kommer alltid och under alla omständigheter att stå stadigt vid din sida!

Kärleken är inte omständig, tidsödande och energikrävande. Den rör sig fritt och bekymmerslöst mellan er.

Michael Larsen – relationscoach

Härskartekniker och narcissism – webinar den 11/4 kl 20.00. Du är varmt välkommen!