Han eller hon använder sin charm, utseende och sexualitet för att göra det så smidigt som möjligt för sig själva. De är lättsamma till sin natur, måna om sitt yttre och säger ofta saker i stil med: ”det löser vi!” (omskrivning för ”du får ta det!). Vi behöver inte göra det så krångligt!”

Budskapet som hon/han kommunicerar till andra och sig själv är att ”livet ska vara roligt!”

Som partner till dessa personligheter får du ta ansvar för ekonomin eftersom hon/han har fullt upp med sin ”grej”. Vi blir både revisorer och ”ensamföräldrar”, eftersom hon/han oftast är ute rör på sig då de inte kan vara stilla.  

De flesta av oss har dessa sidor inombords, men när de är dominerande karaktärsdrag uppstår problem, vilket alltid speglar sig i deras relationer.

Det är mänskligt att vilja undvika livets allvarligare sidor och dess existentiella frågeställningar, men vi kan möta novembermörkret utan att ständigt behöva fly från oss själva.

Peter Pan och Manga är spontana, på ytan okomplicerade, sociala, lätta att tycka om (så länge som det inte kommer till ansvar och handling över tid). De kan vara trevliga att ta en fika eller AW med, men att sköta en vardag…

Jag ser många människor växa ifrån sin ansvarslöshet och ovilja att planera framtiden, men det finns de som vill ”vara unga för evigt”. Du får rollen som ”mamman” eller ”pappan” i relationen. Den vuxne som får städa upp efter deras framfart.

Att ha en partner eller vara separerad medförälder till dessa personligheter är minst sagt en utmaning, eftersom de vill vara med barnen på sina villkor och enligt sitt schema. Överenskommelser ändras gärna i sista stund och när du vill prata struktur är de inte tillgängliga. Let´s dance attityden får inte störas av den som ser livet som ett perfekt Instagram inlägg en lördagskväll.

Vilka är dina erfarenheter?

Webinar – livet efter narcissisten. Om att läka efter de emotionella övergreppen som vi utsatts för. Onsdagen den 27/11 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach