Idag är det tre år sedan som jag skrev mitt första blogginlägg och för varje dag som går, blir ni allt fler läsare. Vetskapen om att någon får extra energi, en insikt, ett igenkännande, ökad förståelse, emotionella sår som lättare läker. Detta inspirerar mig oerhört i skrivandet och i mitt arbete. Det är vad det handlar om!

Hör dagligen om alla de som vill och försöker så mycket i sina parförhållanden, att de förlorar sig själva någonstans på vägen. Någon som är så omedvetet anpassningsbar att de gör vad som helst för att passa in. Personliga konturer suddas ut.

Eller personen som trampat på så många känslomässiga minor, att hon/han inte längre vågar gå in med hela sig själv av rädsla för att bli sårad igen.

En relation handlar inte om att vi skall pressas in i en form, utan att vi kan vara oss själva. Men frågan blir då:

”Vem är jag när jag är mig själv?”

Frågan är extremt viktig – kanske t.o.m. viktigare än själva svaret, eftersom den vässar vår uppmärksamhet.

De flesta människor vill kunna slappna av och känna sig förstådda. När ett lugnt (inte samma som trött) vilande mellan två personer existerar, kan vi verka genom våra mest genuina jag.

Oro, rädsla, otrygghet och stress är inga bra partners i tvåsamheten. Kombinationen av en person som kämpar för tvåsamheten och en som avdomnat inte bryr sig särskilt mycket, är allt annat än bra. Din tid är för värdefull!

Vad behöver du lägga till i din relationsarsenal?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Behöver du prata med någon? Kontakta michael@separation.se