relationer och förändring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi tror att om vi är tillräckligt snälla, omtänksamma, kärleksfulla, ser partnerns behov, är sexatleter (eller åtminstone lite attraktiva), kommer förhållandet att hålla i all tid och evighet. Du har säkert också insett att den matematiska formeln över DEN SÄKRA RELATIONEN inte finns.

Som barn fick de flesta positiv uppmärksamhet när de var ”duktiga”, smarta och presterade väl. Dessa belöningssystem följer oss upp i vuxen ålder och vi förfinar dragen inom oss själva för att vara älskade. Vem vill sorteras bort och hamna i de övergivnas sällskap?

För vissa bland oss, beroende på känslighet, är det extra viktigt att vara omtyckt och vi är beredda att gå långt på anpassningens väg. I ett parförhållande kan detta vara förödande, eftersom för stor dos anpassning och bekräftelsehunger gör oss alldeles för beroende. Vi blir till sociala kameleonter och förhandlar ständigt med de egna behoven. För visst blir vi inte lämnade och vi är perfekta? Pam!!

Jag var där själv en gång och närmaste granne var oron över att inte duga. Du blir oattraktiv inför dig själv, vilket är början till slutet.

Vad sägs om att ta ett par steg tillbaka och fråga dig själv:

Vad händer med mina färger när jag är alldeles för anpasslig?

Hur ser det ut när jag börjar stå upp för mig själv?

Vad är inre styrka och integritet enligt dig, i en relation?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare