separation.se

Föreställ dig en tv serie som inte tar slut. Den fortsätter år efter år och som tittare väntar vi på det förlösande slutet. Avsnitten blir mer och mer dramatiska, invecklade och fyllda av intriger.

Jag ser relationer, halvförhållanden och sådant som jag inte riktigt vet vad jag skall kalla det för, som är likt de ändlösa tv serierna. Om du är mitt uppe i ett relationsdrama med konstanta frustationsuppdateringar, kriser och kaos som utgör tio % (vilket är enormt mycket) eller mer, ber jag dig stanna upp en liten stund, ta ett par djupa andetag och fråga: vad gör detta med mig? Vad gör de små, små förhoppningarna, de tätt återkommande bråken och slitagen på ditt autentiska Jag?

Livet är nu – en förlorad dag på en person som inte ger lugn och ro i själen, är inte värd det. Det är lätt för mig att säga – jag vet, men om du backar för ett kort ögonblick och iakttar det hela utifrån – vad ser du? Bortom: ”men, vi älskar varandra..” de passionerade återföreningarna efter tider av avstånd och kyla, sömnlösa nätter och förtrogna samtal med vänner i soffan? Vad ser du min vän?

Varför är du både skådespelare, regissör och manusförfattare? Vad är det som hindrar dig från att kliva av? Har du redan lagt ned så mycket tid, kraft och hjärta, att det känns lika bra att fortsätta. För en dag det kanske…

En parrelation som inte får oss att må bra hela vägen in, inte utvecklar (här och nu), ger sömnlösa nätter, som inte gör att vi ler på in/utsidan, frånvaro av varaktig trygghet, är inte värd dina oroliga andetag. Var så säker!

Vänd din blick och drömmar åt ett annat håll, låt det få göra ont i några månader, gråt, känn ensamheten och tomheten. Du vinner dig själv och smakerna kommer tillbaka.

Michael Larsen – livscoach och mental tränare