Oavsett om vi tycker om det eller ej – om det är politiskt korrekt eller inte så är det så här det ser ut: kvinnor testar relationen och sin partner i mycket högre grad än vad män gör. Och det kommer inte att ta slut! Förväntar mig inte att du skall hålla med om det jag skriver, men flirta ändå med idén:

Hon vill känna att du är någon att räkna med. Även då väderleken inte är en solig och fantastiskt stilla junimorgon. Om det finns substans i det du presenterar gällande din person. Det finna alldeles för många brutna löften där ute. Drömmar som bara varit vaga och tveksamma önskningar.

Om du fullständigt tappar greppet när hon försöker dra dig ut på ”djupare vatten”, vet hon att du inte kommer att möta upp henne då det verkligen behövs. Det handlar om trygghet. Att känna tilliten till dig! Om du vobblar hit och dit när det hettar till, förångas hennes känsla av samhörighet.

Mina klienterfarenheter, liksom privata säger mig: kvinnor vill se om ord och handling är i synk. Alla kan lova stort men att gå hela vägen är någonting helt annat.

Återigen: det har ingen betydelse om vi tycker om det eller ej: testen kommer! Inte en gång, utan många. Se till att ha dina emotionella stötdämpare i ordning.

Varför testar kvinnor? Därför att vi män säger och lovar en massa saker under dejtingstadiet och de första förälskelsemånaderna. Hur omtänksamma, stadiga, pålitliga, förstående, handlingskraftiga etc. vi är. Lever vi det säger?

Kvinnan vid din sida vill se om hon är mer än en social trofé för dig. Någon som du väljer att älska varje dag. Kan du fylla ditt eget liv med mening och syfte så att du inte gör henne till dina emotionella kryckor? Någon du sätter på piedestal på bekostnad av ditt självvärde. Gör din livsberättelse väl grundad.

Allting börjar inom oss själva: jobba på den personliga utveckling så att du kan respektera och tycka om bilden i spegeln. Utan photoshopad fernissa. Det bästa vi kan ge i kärleken är den bästa och mest genuina versionen av oss själva.

P.S. Ja, även kvinnor delar ut löften, men de är oftast inte i närheten av så storslagna som många mäns.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Vill du prata med Michael – ring 0730 52 50 48